Rabu, Februari 23, 2011

TAIB dikatakan Jutawan di Malaysia

Mentang-mentanglah mau Pilihan Raya Negeri Sarawak ada sahaja tuduhan yang tidak berasas kepada Ketua Menteri Sarawak. Nak tahu juga sape disebalik Sarawak Report ni.. Ape pasal asyik nak menJAHANAMkan Taib Mahmud.


Artikel ini Sumandak dapat dari rakan blogger yang sememangnya sentiasa mengerahui siapa Taib Mahmud. Rajahmas dapat mematahkan tuduhan liar Sarawak Report melalui artikel Malaysiakini.


Tuduhan tidak berasas Sarawak Report kepada Taib kononnya Taib tersenarai jutawan di Malaysia tapi dalam artikel Malaysiakini.. 20 individu di Malaysia yang tersenarai jutawan tidak ada satu pun nama Taib Mahmud dan 3 nama Melayu yang ada bukan bangsa Melanau.. Jadi di apa bukti Sarawak Report yang mengatakan Taib ni jutawan... ada lagi kah senarai bayangan jutawan yang dirujuk oleh Sarawak Report sehingga Taib dikatakan jutawan.


Nak buat tuduhan pun biarlah praktikal dan bukannya satu ilusi berunsurkan politik berunsurkan kepada fitnah yang cuba hendak menJAHANAMkan reputasi Ketua Menteri Sarawak. Sekarang ni rakyat Malaysia nak info yang berfakta dan praktikal kalo setakat fitnah baik janlah masukkan dalam dunia siber ni... rugi ja...


Apa pun Taib Mahmud, Anda telah berjaya menjadi Ketua Menteri Sarawak dengan bukti pembangunan yang kini dinikmati rakyat Sarawak.


RM 5,000 untuk PAPAGOMO



Pisssstttttttt GOMO... nape hang dapat sorang-sorang bawalah sekali Sumandak dapat RM5,000 bukan senang tu doh... gaji kalah wakil rakyat tu... Sumandak pun setakat gaji kerani swasta ni pun sudah ba kapus-kapus (nyawa-nyawa ikan). Hang roger-roger je sama aku confirm aku bawa satu lori blog yang aku lawan pembangkang..





Weh nak tuduh pun agak-agak lah... GOMO dapat RM5 k macam mana aku nak percaya ni bro... GAMAK btoilah mamat seekor ni yang cakap hang dapat 5K...



Bagi dulu senarai blogger yang dapat RM5 k tu kalo nama aku ada nak juga la aku... tambah glamour aku nanti. Gomo ngko da jadi artis bloggerlah TAHNIAH... kawan tumpang 2 kaki... tapi bab duit ni kalo hang dapat khabar-kabar kat depa ye....

DUN PERUPOK - PANAS


Inilah yang Sumandak selalu risau kalau telefon tertinggal atau hilang di mana-mana..... kalo bole buat laporan polis ja la kalo jadi kes macam ni.. Tapi sebelum lapor dengan polis tu rasanya baik periksa telefon tu bersih atau ada kotoran yang perlu dibersihkan dulu atau tidak...



Itulah banyak kali sudah diperingatkan kalo kita baik akan dibalas dengan baik kalo jahat bah jahat jugak dibagi sama kita. Dulu pemimpin PAS ni asyik bongkar keaiban orang skang bermula PRK DUN Tenang.. kecian calon PAS Cikgu Mala abis ceta kain dalam dia semua dibongkar... skang pula giliran pok Perupok... Skang Sumandak tunggu blog PAS untuk balas artikel PAPAGOMO.. (paparan lanjut klik di sini)


SYED IBRAHIM - CALON DUN KERDAU



Tahniah.......Tahniahhhh..... Ust Syed... pastikan kita menang di Kerusi Kerdau... tumpaskan calon pembangkang pada PRK DUN KERDAU....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"