Khamis, Ogos 09, 2007

MERDEKAKAH KITA?

Salam Malaysia,

'Hari yang terang kini sudah tiba..........' lirik hujan;

7 Ogos 2008, orang kata bulan ni adalah bulan Merdeka.... nak tau jugak kita ni dah merdeka sepenuhnya ke...... tapi ada gak yang jawab dah..... gitu gak tak....Apa jawapan yang baik untuk soalan ni..... pikir-pikirlahhhhhhh ye.....

Tapi kalo kita tak merdeka mustahil gak ramai PATI datang ke negara ni cari makan........ adakah dorang bagi pengiktirafan kat kita bahawa negara kita dah aman, senang cari makan....part ni kena pikir jugakkkkkk.

Kalo politik..... hebat budak kat kolej dan universiti dah pandai mengunkai masalah negara, pelbagai isu dibincangkan banyak pendapat bernas dalam blog boleh kita lihat..........jadi pikirkan gak laaa....

Orang kampung dulu boleh lah kita ceta tanpa fakta.... sekarang hang cubalah.....confirm dorang lagi bawa ceta sampai kat bulan macam angkasawan kita hushhhhh.... hebat dah kita... jadi ni boleh dikategori merdeka kaaaa....... Tolong lah komen yeeee........

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"