Rabu, Mac 16, 2011

DNA.... Bagi jalah apa mao takut - ANWAR

Semakin bosan melihat terdapat beberapa kes mahkamah sivil mahupun syariah yang tertangguh lama ekoran "kesenggalan" pihak tertentu yang nampak sangat cuba melenggah-lenggahkan kes selesai. MANA KEADILAN????

Sumandak semakin fed up melihat semua ini sampai bila mahu selesai... sangkakan Institut Kehakiman negara kita SELAMAT dari 'politik' pihak tertentu tapi semua hempeh!!!!! Kebetulan lagi beberapa YB DAPig kerjayanya tahu-tahu ajelah yang tahu putar alam...

Berbalik kepada kes yang tersangkut-sangkut... Sumandak tertanya-tanya juga mana keberanian Anwar untuk serahkan DNA.. susah sangat nak bagi dengan DPP? Setakat air liur je lah BRO ANWAR.... susah-susah bagi ja mickrofon yang Anwar selalu guna untuk buat ceramah...ada jugak tu air liurnya...

Sumandak tengok cerita CSI tu ndak ba juga susah diminta air liur tu.. Mau cakap Anwar ni ndak berpelajaran ndak boleh juga... dia ni orang kepercayaan kerajaan Orang Putih di saaanaaaaaa Amerika.. Mustahil dia ndak tahu yang DNA di negara Barat tu memang penting dan tidak perlu disangsikan lagi keputusannya.

Jadi kepada Anwar kalo ANDA berada ditempat yang BETUL bagilah sikit air liur tu ndak lah menyusahkan ko turun naik mahkamah.. Saiful tu boleh la terima balasannya kalo dia salah kalo dia ditempat yang benar ba ko tarima jalah bahana atas perbuatan luar tabii...... Janganlah susahkan lagi keadaan semua pihak.. Agama Islam pun ada mengajar umatnya sentiasa memastikan setiap kerja @ perbuatan perlu dipermudahkan tapi kalo sampai bersubahat tu ndak la ya..... dosa jugak tu.

Ni antara artikel-artikel yang minta ANWAR bagi DNA:-

1. Wakil 30 NGO desak Anwar serah DNA

2.
Surrender DNA to prove innocence, Zaid advises Anwar

3.
Prosecution asks for Anwar’s DNA samples

4. 300 NGO berhimpun hari ini

5. Anwar tak layak desak rakyat hentikan demonstrasi

Tiada ulasan:

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"