Selasa, Januari 26, 2010

SenGal Ape YaNg SamPai NaK HIna SulTan.....

Sumandak ndak paham btoi la budak2 zaman skang nak jadi pemerhati bebas pun agak2lah ngan sensitiviti rakyat Malaysia... Nak sondol pun biarlah tetap menjaga tertib sebagai RAKYAT MALAYSIA....

Kalo dulu Sumandak hanya lihat kalo tak puas hati bawa kes ke Mahkamah... buat report POLIS... tapi skang ni kita berdepan dengan SIKAP GENERASI MUDA ORANG MELAYU sendiri yang suka hati membuta tuli buat artikel untuk SEDAPKAN HATI sebab rasa inilah DEMOKRASI MALAYSIA...

Kalo ADUKA ni tinggal kat CHINA confirm da kena tembak sebab hina RAJA... kalo kat AMERIKA SYARIKAT confirm hilang tanpa kesan... kalo kat MALAYSIA.... rakyat Malaysia akan tetap memaafkan KEJAHILAN beliau tetapi kenalah terima hukuman yang setimpalnya... Paling utama KESEDARAN DIRI.. bukan kerana dipujuk dek kawan2... disebabkan terdesak... tapi kerana tahu akan isu ni bakal membinasakan diri sendiri....

Orang Melayu kaya dengan budaya dan adat resam... pepatah orang tua kata BERANI KERANA BENAR... Aduka kena berdepan dengan isu ni walaupun ade gak ceta dia kena FITNAH!!!!!

8 ulasan:

sumandak bayu berkata...

Ape pun bukan semua genarasi muda yang jahil ade yang cukup beri sumbangan kepada negara, bangsa dan agama.

Namun perjuangan kita perlu difikirkan untuk ape... terlajak perahu bole lagi kita undur tapi terlajak kata bakal membinasakan diri kita sendiri... tak kiralah usia muda, pertengahan atau orang veteren tapi kita perlu guna akal bukan guna lutut dalam membicarakan satu2 isu....

Frodo Baggins berkata...

kasih sayang pd negara kene pupuk dari kecil. bila dah asyik benci membenci, mcm nilah jadinya. jd rakyat yg derhaka pada negaranya sendiri ...

>>___<<

JAIRO berkata...

mamat tu tak pernah baca dan hayati prinsip rukun negara

Panglima Perang Cyber berkata...

salam Suria...

sudah lama tak update blog..

alhamdulilah dah kembali 'beraksi' hehehe

ramai pejuang sudah kembali ke gelanggang.

kepentingan blog perlu diberi perhatian oleh semua pihak.

kajian pembangkang turut mendapati blog masih berpengaruh untuk dua tiga tahun akan datang.


salam perjuangan...

berani anak melayu berkata...

salam, mohon link-kan blog saya dari sini url http://berani-anak-melayu.blogspot.com

sumandak bayu berkata...

salam bro;-

Frodo Baggins - itu yang sepatutnya kita pupuk. Di peringkat sekolah rasanya kita da pun bagi asasnya... ni bergantung penuh kepada sikap seseorang jika sayangkan negara dia akan berani untuk terus pertahankan...

jairo - dia sebenarnya lebih faham akan prinsip rukun negara cuma inginkan sesuatu yang lebih mencabar dalam hidupnya sebab dia antara bloggers yang outspoken, berani cuma kapal dia terbabas saat2 dia rasa ghairah untuk terus bersuara dan menyatakan persepsinya kepada RAKYAT MALAYSIA....

PPC- perjuangan sumandak tak pernah luntur cuma masa tak ade insya allah sumandak akan agihkan sikit masa untuk blog SuriaPagi.. Thanks bro...

BAM - insya allah sumandak link kan thanks bro layari SuriaPagi...

bina badan berkata...

ntahapehapepe kan....tp apa yg aduka tu tulis...memang biadap....biadap terhadap sultan tu aku no komen..tp biadap terhadap islam tu....budak ni mcm dah terpesong akidah...

______________________________________________________
dapatkan panduan bina otot badan lelaki percuma disini

sumandak bayu berkata...

kebiadapan yang melampau sangat ni kata2 dia yang sempat di copy paste.....

'DAH MAMPOS BUAT CARA MAMPOS LA"...

tu pasalah rakyat JOHOR MARAH sangat...

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"