Isnin, Februari 16, 2009

Gambar Elizabeth Wong dan teman lelakinya - Malaysiakini



  • Hari ini dan sejak semalam ramai mencari cari gambar Elizabeth Wong (EW) yang dikatakan bogel dan separa bogel ( versi lain ) dan disebar oleh bekas teman lelakinya.



  • Beliau yang juga seorang blogger adalah Exco Pengerusi Pelancongan, Pengguna dan Alam Sekitar Selangor Kerajaan Selangor bawah Pakatan Rakyat.



  • Teressa Kok mempertahankan beliau dari meletak Jawatan sebagai Exco.
    BN mendesak EW meletak jawatan seperti kes Chai Soi Lek sebelum ini.



  • Azizah Presiden PKR menuduh beliau menjadi mangsa 'serangan' dari pihak tertentu


Soalnya, Adakah ini taktik mengalih isu oleh PR yang semakin malap dek derhaka Raja?
Demi memuaskan hati anda yang sungguh sungguh mencari gambar tersebut maka ini ada gambar beliau dan teman lelaki satu parti dengannya ...


KoMen SuManDak:


Hari ni terlalu banyak benda yang nak selesaikan jadi Sumandak hanya dapat buat lawatan kat blog ahli-ahli BPN dan hasilnya hanya mampu buat 'copy' dan 'paste'. Sumber bagi info di atas ni dari panglimaperangcuber.blogspot.com.


Bila baca je berita ni, rasa nak percaya ada juga... tak nak percaya ada juga sebab fakta dia jelas sekali... rasanya Azizah dan Teresa nak biarkan ke Elizabeth ni berhenti macam CHAI SOI LEK..... JAWAPAN TERLETAK KAT RAKYAT SELANGOR....
Orang kata HIDUP kita macam RODA.... Ape pun nasib Elizerbeth diharap dapat dibela... kan kita rakyat MALAYSIA.. tatap ba juga ko dikesiankan....

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

My reply in Anwar's blog at http://anwaribrahimblog.com/2009/02/16/kenyataan-media-yb-elizabeth-wong/:

Katharina Sri (former Noor Aza Othman)
Feb 16th, 2009 at 6:35 pm

Pathetic this Khir Toyo isn’t it? He has Javanese ancestry and is strategically stirring up racial hatred towards non-Malay communities just as they did in Indonesia, towards non-Javanese communities - remember the massacre of the Chinese Indonesians, Christians in Sulawesi, Christian Ibans and West Papuans in Kalimantan and Balinese Hindus? Plus, during his reign as Selangor MB, many low cost flats and land for villages have been sold to Indonesian Javanese migrants - check out Batu Caves! Can an investigative jornalist do some investigation to see if he goes to any lounge and sleep with the hostesses there, as typical of many Malay politicians? When I was detained in the cell, during the International Human Rights Day March in Dec 207, a Malay hostess who was also in the cell for taking drugs, from a lounge in Klang told me, not just politicians but also many Malay Special Branch are forcing the boss to force hostesses to provide sexual service as “bribe”! Such hypocrites! And they dare to judge Ms. Wong, in her personal space. Besides, the focus should be on the criminal ex-boyfriend, who is the scum of the earth, for selling off (I bet!) such private photos! Be strong and challenge such hypocrisy with dignity and confidence; I will pray for you with Christ today Ms. Wong!

Katharina Sri (former: Noor Aza Othman)
Germany

sumandak bayu berkata...

Sejahtera tanpa nama,

heheh nak alih ceta ke (tak perlu emosional bro/sis)...Chai Soi Lek tak juga macam ni...walaupun teraniaya tapi bertanggungjawab dengan ape yang berlaku.....

Jadi harap Ms. Wong ni kena fikirkan masa depan rakyat Selangor khususnya di kawasan yang beliau wakili....bukan ape KEPIMPINAN MELALUI TELADAN....

Nanti kerajaan negeri gak yang dapat malu.... GERAKAN dah buktikan... Jadi bila lagi KERAJAAN NEGERI SELANGOR...

Anak Perelih berkata...

Sumandak....

berhati hati... kalau masa nak bersiap pakai pakaian pi kerja tu... pastikan jangan pakai underwear sahaja (separuh bogel) sebelum pakai seluar... pakai kain sebelum bersalin kepada seluar... kalau tak anda jugak 'tidak bermoral' macam chua soi lek yang berzina dalam bilik hotel....

Beza kes ni dgn kes chua ialah... dalam kes ini, hanya gambar beliau yang tidur didalam keadaan berbogel... tapi Chua tu video tengah fuck dengan pompuan bukan isterinya (curang)... dan Elizebath ni bujang lagi.... depa ni bukan Islam... apa yang nak dikisahkan... lain le kalau depa ni Islam.... Chua pun boleh naik jadi timbalan presiden MCA lepas kes tu....

Sedingin Salju berkata...

Hello perelih, ini amoi, belum menikah. Chey, buat malu bangsa aku jer. mengarut betoi pompuan cina sorang ni. Tapi betoi tau, cina ni, tak menikah pun boleh tidok sama. Ini cerita betoi. Tapi bukan semualah.

bungaraya berkata...

Pada pandangan saya bagi kaum cina tidor bersama lelaki yang bukan suami juga adalah kesalahan yang besar dalam agama mereka. Perlakuan seks bebas ini juga tidak bermoral dikalangan kaum cina. Cuba tanya Teresa Kok atau Lim Kit Siang.

sumandak bayu berkata...

Sejahtera dan salam kat semua rakan bloggers...

Sebelum kes ni berlaku kaum ppuan dah dinasihati berhati2 masa nak tukar baju di fitting room... hotel.. rumah sewa dan kalo bole kat mana-mana pelusuk tempat je la.

Bukan ppuan je yang kena berhati-hati lelaki pun sama juga... semua ni sama pentingnya sebab satu je MARUAH... kalo isu ni kena kat lelaki oiyooo malu gak tu... hilang saham terus....

Tapi yang lebih TERASA apabila kita berprofil tinggi.. asal je menyentuh moral dan kepribadian confirm akan membawa satu tindakan emosional... tanya kat pakatr psikologi....tak banyak sikit tetap akan tersentuh...

Jadi sebagai seorang pemimpin khususnya.. berhati-hatilah dalam menjalani jenis KEHIDUPAN kita.. ANDA diUMPAMAKAN sebagai artis masa kini... GLAMOUR tak perlu RED CARPET jadi hanya perlu ingat HATI-HATI...

sumandak bayu berkata...

Satu isu lagi....

Cina ke... India ke... budaya seks bebas ni mana ada yang diluluskan oleh 'SIRIM'... orang PUTIH pun kalo yang kuat pada agama tu tak boleh gak nak runtuhkan dara/teruna masing-masing......

Jadi lu PIKIR la SANDIRI...

Kalo ni lah yang diutarakan kat mana2 bloggers hanya untuk pertahankan moral Eli ngan Boyfriend dia... Sumandak kena tanya kat Azizah la boleh ke budaya ni diperkenalkan dalam negara kita...

Sanggup ka kita melihat anak kita tak kira lelaki n ppuan hidup tak bermoral...

Di negara Malaysia terutamanya kita ada budaya ketimuran... setahu Sumandak ape bangsa pun ada menegaskan bahawa budaya tak bermoral ni perlu 'ditegah'..

Di Sabah sendiri cuba la ko buat bagitu confirm kana sogit sudah dengan nilai satu atau 2 ekor kerbau... baru korang tau....

melayu2020 berkata...

Cerita banyak tak guna..

Sumandak kena tunjukkan intergriti sumandak sebagai gadis sabah BN. Masukkan gambar Elizabeth dalam blog ni. Aku nak tengok..

sumandak bayu berkata...

Salam Melayu2020..

bukan tak nak bagi masuk... kita bloggers yang beretika... sampai nak aib2 orang ni bukan kerja Sumandak.

Biar orang ja yang buat jan Man.... Walaupun nama Sumandak ni untuk GADIS SABAH tapi ndak semesti aku kaum HAWA..... kita hargai setiap insan di muka bumi ni baru la aman hidup kita...

Nah jadi jan la korang harap aku nak en3 gambar ELY tu 'PERCUMA JA DIA DAPAT PUBLISITI'.....NDAK TERPINGIN walaupun aku makan nasi atas PIRING(ops talabi sudah).

Taminsari berkata...

Salam Sumandak..

Lepas ini PR akan tuduh " teman lelaki " Eli dah di bayar berapa juta pula???

sumandak bayu berkata...

Salam Tamingsari...

Ari ni Man ada rasa panas gak bila ada yang tuduh kes aniaya Eliz ni dek di rancang oleh BN....

Dorang ni letak otak kat mana ya bro... ni adalah masalah peribadi dia... kalo nak tau sangat konspirasi sape pi la tanya kat Eliz tu nape ex boyfriend dia dok aniaya dia macam ni... kan baik kalo dia black mail ada gak hasil (ops bukan mengajar tapi Man talabih tengok movie Hollywood heheheh sampai terpengaruh tapi PERBUATAN NI LAGI DOUBLE SALAH...PERINGKATAN: JAN DIBUAT)

Kalo dah dia sanggup buat macam memang ada sesutau tak kena la bro... hish penat Man nak buat analisa isu ni... ada banyak lagi isu yang perlu dipikirkan....

Man memang la sedih gak bila tengok Eliz buat 'PC' siap nangis sape tak sedi dok tengok kaum hawa nangis tapi..bila ada individu doq tuduh bukan2 kat sebelah pihak sape tak mara...

Kalo KORANG BERANI bah tunjukkan bukti jan main tuduh ja.. KELUARKAN INTEGRITI KORANG SEBAGAI PEMIMPIN YANG TELUS.... baru Man Tabik Spring...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"