Selasa, Jun 09, 2009

TuDuhan Tak BerASAS - PuBLliSiti MurAhan DAP

KUCHING 9 Jun — Anggota Parlimen Bandar Kuching, Chong Chieng Jen terkejut bila mendapati botol-botol bom api “molotov cocktail” dilempar ke perkarangan rumahnya di Jalan Nyiur, cabangan Jalan Tabuan di sini hari ini.


Naib pengerusi DAP yang juga Adun Kota Sentosa itu berkata beliau mengetahui mengenai kejadian itu pada 7.30 pagi ini bila seorang daripada pembantu rumahnya menemui botol-botol yang pecah, minyak tanah dan kain yang terbakar di halaman rumahnya. Ibu bapa Chong, isteri dan tiga orang anak mereka dan dua pembantu rumah berada di rumah itu semasa kejadian, namun tidak ada sesiapa cedera.

“Saya tidak menolak kemungkinan kejadian itu bermotif politik untuk menakut-nakutkan saya dari menjalankan tugas sebagai wakil rakyat,” katanya.

“Kejadian ini tidak akan melemahkam semangat saya untuk meneruskan perjuangan politik saya,” katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya.


Beliau membuat aduan polis di pusat sehenti polis Kuching di Jalan Simpang Tiga di sini pada 8.00 pagi. OCPD Kuching ACP Wong Wai Loong berkata polis sedang menyiasat kejadian itu. — Bernama


KoMen SuMandAk:

Bila seorang pemimpin cuba membuat ANDAIAN tanpa BUKTI mampu mencetuskan keadaan yang boleh mengelirukan RAKYAT.... SuMandak yakin dan pasti bila kehidupan KITA banyak MENYAKITKAN hati MANUSIA kita akan hadapi ramai MUSUH... adakalanya musuh kita adalah rakan kita sendiri....


KETAHUIlah.. setiap 'statement' yang dibuat MENCERMINKAN sape diri kita..... MOGA Ahli Parlimen Bandar Kuching dapat buktikan KATA-KATA beliau sebab Pilihanraya DUN Sarawak bakal menjelang jadi jan pula ini sebagai alat untuk meraih SIMPATI RAKYAT.....

Tiada ulasan:

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"