Selasa, Februari 23, 2010

WAJAR KERAJAAN AMBIK TINDAKAN SEGERA

Polis dan pihak berkuasa tempatan (PBT) diarah membanteras pekerja asing yang berniaga secara tidak sah di pasar-pasar di seluruh negara. Mengumumkan demikian, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan, tindakan turut dikenakan ke atas peniaga tempatan yang bersekongkol dengan menyerahkan lesen mereka kepada warga asing.

Muhyiddin berkata, kemunculan peniaga warga asing di pasar termasuk di pasar malam telah menjejaskan perniagaan penjaja tempatan. ‘‘Mereka (pekerja asing) sepatutnya bekerja di sini dan bukannya menjalankan perniagaan, lebih-lebih lagi jika terdapat PATI yang turut berniaga,”
katanya.sumber: Utusan Malaysia

Komen Sumandak:

Isu ni dah BERLAMBAK sangat di SABAH... pergi ja la cari di kawasan TIMUR (SANDAKAN, LAHAD DATU & TAWAU) kes ni lagi banyak.. cuma banyak jugak yang dilindungi oleh orang tempatan.... ni yang sedihnya bila ORANG KITA sendiri melindungi mereka... secara tak langsung rezeki orang tempatan pun da mula diRAMPAS... pastu marah pula ngan PATI....

Tiada ulasan:

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"