Ahad, Januari 04, 2009

PaRti TenTUkan PaHAlA dan DoSa UmAt IsLamSumandak tak paham mengapa parti dapat menentukan dosa dan pahala seseorang yang beragama Islam di negeri ni... apa salah UMNO dan apa pulak yang diperjuangkan oleh PAS selama ni... dan satu lagi ape yang diperjuangkan pula parti KeADILAn untuk umat Islam..... LU PIKIR LA SANDIRI

3 ulasan:

Awanama berkata...

sewaktu Ezam umum nak masuk UMNO, ada beberapa sahabat pimpinan PAS talipon saya dan mintak sampaikan pd Ezam suruh Istighfar byk2...

saya jwb pd mereka " Ezam tukar parti politik bukan tukar agama "

kata mereka pd saya pula, hanya PAS bawak wadah Islam

terus saya beri soalan ini pd mereka dan mereka tak jawab sampai hari ni.. " berikan saya satu nas atau hadis yg membuktikan kalau masuk PAS bermakna masuk syurga, kalau masuk UMNO kita masuk neraka.."

bungaraya berkata...

Selain menggunakan agama untuk berkempen, saya rasa Nik Aziz belum pernah menggunakan kebijaksanaan pengurusan ekonomi negara, Sosial, Budaya, Alam sekitar dsbnya untuk meraih undi.
Lebih berpahala kepada mereka yang selain mengutamakan akhirat, juga tidak lupa akan dunia.

gotahlantun berkata...

Salam..

Tok Nik Aziz tu.. bukannya ada kelebihan apa pun..
CARI MAKAN LA KATAKAN... bukan ada kerja lain..
yang penting perut dia dan keluarga berisi..

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"