Khamis, April 07, 2011

PAS mula dikenali di Sarawak

3 kawasan (Beting Maro, Sadong Jaya dan Sebuyau) daripada 5 ( Muara Tuang & Tanjung Datu) kawasan DUN yang dipertandingkan oleh PAS menjadi tumpuan utama parti ini untuk memastikan paling tidak satu kerusi bakal mereka menangi sempena Pilihan Raya Sarawak.

Beting Maro adalah kawasan DUN yang PAS yakin boleh tawan bila melihat kekalahan pada 2006 hanya tipis dengan calon BN. Bersandarkan kepada analisis pungutan mata undi Naib Persiden PAS, Salahuddin Ayub semakin yakin bahawa kali inilah PAS akan dapat menembusi kubu BN.

Calon yang PAS sandarkan bagi ke semua kawasan yang dipertandingkan bukanlah berlatar belakangkan seorang ustaz. Jelas PAS nyata menggunakan konsep DAPig Malaysia Malaysian yang pasti apa pun perjuangan PAS kali ini adalah untuk menang dan pedulikan dulu matlamat PAS yang sebenarnya.


NONESalahuddin turut mengesahkan bahawa Pilihan Raya Sarawak kali ini akan mendapat angin perubahan sebagaimana yang berlaku pada PRU 12.

Beliau menyatakan, “Sebelum ini PAS masih baru. Sekarang kita lebih dikenali di kalangan penduduk tempatan,” katanya yang mengiringi calon PAS Beting Maro Abang Ahmad Kerdee Abang Masagus di pekan Pusa, dekat Batang Lupar.

PAS akan menggunakan isu pemilikan tanah adat (NCR) sebagai bahan kempen yang dikatakan isu ini telah berlarutan sejak tahun 1967.


Tiada ulasan:

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"