Ahad, September 21, 2008

Ahli SAPP KeLUAR ParTI

2,000 orang ahli SAPP dah keluar parti ni....semua dari cawangan Sandakan. Semalam berita Sumandak tengok kecian gak pada Datuk Raymond kami orang Sandakan bangga sangat bila dia nak bertahan di bawah BN tapi apekan daya....
Ni semua pasal Datuk Yong Teck Lee....jadi lah kono dia sudah HERO SABAH. Ala kalo setakat hero macam CHIPS MORE buat ape.........ape pun 2,000 orang ahli SAPP kalo nak buat parti baru gi fikirkanlah banyak lagi benda nak buat. Ape tidak join je parti yang sedia ada dalam BN....Sumandak cuma nak mudahkan korang dalam menyerikan politik Sabah.

4 ulasan:

DxPeRt berkata...

mengikut pandangan sya lah...bekas ahli SAPP tak ada masa lagi nak tubuhkan parti. Bagus join parti BN yang sedia ada sebab, dia menang kerusi atas tiket BN yang di pilih oleh rakyat. Ada pula sesetengah nya bekas ahli SAPP yang keluar parti pula nak jadi BEBAS tak ada parti. Itu pun salah jugak sb kalu dah jadi bebas itu sudah menipu rakyat yang pilih dia atas tiket BN. Secara adil lah kalu dia bertanding atas tiket BEBAS, bule ka dia menang kerusi tu? Sedangkan masa time PRU ke 12 haritu, jentera kerajaan separuh mati bekerja nak tolong dia menang kerusi tu atas tiket BN. Lebih baik dia kosongkan jer kerusi tu...jgn ingat nak berbakti pada rakyat kunu tapi tak ke mana sebab atas tiket BEBAS

Madie berkata...

Yo.. Wassup? Aku sukung Datuk Raymond & Datuk Yong... dua2 pun betul.... Cuma lain2 point.. huhuh.. Hidup Sandakan!!!

sumandak bayu berkata...

Yup begitu lah kisah seorang 'wakil rakyat' kalo nak stand di bawah tiket BEBAS apa yang dorang dapat buat.

Ape pun hargai pilihan rakyat masa PIRU ke-12 takkan nak hampakan harapan yang macam GUNUNG KINABALU pengundi di kawasan ini.

sumandak bayu berkata...

Point memang lain tapi sasaran pada impian politik dia dah lari hingga mampu cemarkan imej DATUK YONG sebagai pemimpin SABAH

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"