Ahad, September 07, 2008

MeDIA MaLAYsia Tak BEbas Banding MeDIa LuAR- ANWAR

SuriaPagi hari ni bersarapan pagi dengan isu Anwar dah labelkan media Malaysia tak bebas berbanding media kat luar negara. Takkan sekarang ni baru nak keluarkan 'statement' sedangkan masa Anwar pernah jadi pemimpin kerajaan dulu beliau juga antara wakil kerajaan menegaskan peranan media macam mana hinggakan mampu mengawalselia salah satu syarikat media tempatan di Malaysia untuk kepentingan diri. (Refresh balik 'memory' ANWAR kerana kami dulu antara kakitangan media tersebut).

".....media massa di Malaysia tidak bebas dan hanya melaporkan berita dari sudut
pandangan kerajaan BN, Anwar berkata beliau dapat memberikan kepastian kepada
media massa Indonesia dan asing bahawa 'penghijrahan wakil-wakil rakyat BN' akan
terjadi 16 September ini walaupun di Malaysia dilapor tidak akan berlaku."
(Laporan penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=0907&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_06.htm

2 ulasan:

Desperado berkata...

Eleh...Anwar, kalau dia perintah pun, dia kontrol jugak media prima...Cit POODAH!

sumandak bayu berkata...

ini adalah realiti kehidupan nak memerintah cara 'pintu belakang' banyaklah hela dia.....benda yang tak dicontral cakap kena control... tapi diri sendiri alo dah dibagi peluang bukan alang-alang lagi nanti Allah s.w.t ja yang tahu....
Tapi tak pe.. pembalasan dari-Nya akan muncul tak lama lagi walaupun sumpah laknat Saiful diragui (orang tertentu ja tu)

SaYaNG KInaBaLU - BamBOO OrchesRTa

KENunIkaN ANaK2 MudA KINaBalu yaNg MenGguNaKan AlaT MuZik TraDisIonal SePerti BamBU unTuk MenYamPaikAn LagU SAYANG KINABALU....JOM DeNGAR...(SiaP ba Lagi DiIRinggi DeNgaN Tarian SumaZau)

SiLIk SiLIk do mATo NU

ISAI BOH GIA NGARAN NU SUMANDAK KOH TALAWA KATARIK GINAWOKU SILIK SILIKAN MATOKU MIAGAL "SUMANDAK SANDAKAN"